Opskrift på and stegt i ovn

Tags: andesteg

Ingredienser

  • 1 stor and på omkring 3 kg
  • 200 g svesker, stenfri
  • 3-4 madæbler
  • 1 løg
  • 2 gullerødder
  • et par kviste timian
  • 4 dl vand
  • salt og peber

Anden renses, skylles og tørres. Den gnides med salt og peber indvendigt, inden den fyldes op med æbler skåret i både, samt svesker. Luk enden på anden med kødnåle, eller bind den sammen med madsnor. Vær sikker på at anden er helt tør uvendigt, inden den gnides med salt igen.

Anden kommes på en rist med brystet opad. En bradepande kommes nedenunder, hvori der fyldes halve løg, gullerødder, timian og vand. Anden steges i 2½-3 timer (ca. 55 min pr. kilo) ved 160 grader. Brug et stegetermometer og gå efter en kernetemperatur på 75 grader. Stik spydet i hvor anden er tykkest i kødet. 10 minutter inden anden er færdig kan der skrues op til 200 grader, og ønsker man ekstra bruning kan man umiddelbart inden anden skal ud, skrue op til 250 grader eller grill.

Se udskæring af and her